HTM


Elitehunden søger instruktører.


Vi har hele tiden brug for flere instruktører,

specielt til vores hvalpemotivation.


Kontakt os for en snak om mulighederne.

Heelwork to Music (HTM)

Rigtig mange hundeejere hygger sig med at træne tricks og sjove små-øvelser med deres hunde. Enkelte har gjort det til en sport ,og de konkurrerer i Heelwork To Music og Freestyle, men for rigtig mange er det simpelthen for grænseoverskridende at skulle tage kostume på, sætte tricksene sammen til en koreografi og optræde til musik ,og derfor vælger de bare at hygge sig med tricksene derhjemme.


Nu er Heelwork To Music og Freestyle sporten imidlertid også åben for dem, der ikke er klar til at trække i et farvestrålende kostume og danse til musikken. Der kan ved alle Heelwork To Music konkurrencer også stilles op til en trick-prøve eller en Færdighedsprøve, som det hedder officielt.


Færdighedsprøverne er, som navnet antyder, en række prøver, hvor ekvipagerne testes i de færdigheder, som det kræver for at kunne lave et HTM eller Freestyle program, men selv i den sværeste klasse, er der ikke noget krav om, at der skal sættes musik til øvelserne. Til gengæld har man fastholdt ønsket om at hunden og ejeren sammen kan lave lige præcis de øvelser, som de synes er sjove og som hunden er god til. Det betyder at den store grad af frihed til at vælge de øvelser, der passer til den enkelte ekvipage, som vi kender fra HTM og Freestyle, er bevaret i færdighedsprøverne. Handleren må også – lige som i HTM og Freestyle – opmuntre hunden verbalt og med kropssignaler gennem prøverne. Der lægges vægt på at handleren støtter hunden og hjælper den gennem øvelserne, så det bliver en glad og positiv oplevelse for begge parter.


Der er 4 prøver. Færdighedsprøve 1, 2, 3 og Titelprøven. Man kan rykke op gennem klasserne efterhånden som man består, man kan vælge at blive i en klasse og forbedre sine point eller man kan vælge at prøve den næste klasse og så rykke ned igen, hvis man vurderer, at sværhedsgraden alligevel blev sat op lidt hurtigere end hunden var klar til.


Det er de samme øvelser, eller i hvert fald overskrift til øvelserne, der går igen gennem alle 4 klasser, men sværhedsgraden bliver højere jo længere op i klasserne man når. Øvelserne er: slalom mellem ben, bakkeøvelse, cirkler, twist, spring, potearbejde, target-arbejde,  positionsarbejde/fastholdelse af positioner, heelwork, hunden arbejder med ryggen til handleren og den frie øvelse.


Færdigehedsprøve kl. 1                                                            Færdigehedsprøve kl.3