Lydighed (LP)


Elitehunden søger instruktører.


Vi har hele tiden brug for flere instruktører,

specielt til vores hvalpemotivation.


Kontakt os for en snak om mulighederne.

Lydighed (LP)

LP 1 konkurrence


Målgruppe:

Holdet henvender sig til dig, som gerne vil deltage i prøver i DKK's lydighedsprogram.


Forudsætninger:

Forudsætningen for at gå på holdet er, at der er god kontakt mellem hund og fører, og du har interesse i lydighed.


Indhold:

Vi tager udgangspunkt i Dansk Kennel Klub's (DKK's) lydighedsprogram.

Holdet er for dig, der gerne vil gå til lydighedsprøver i klasse 1, eller er på vej i klasse 2. Der tages udgangspunkt i den enkelte hunds niveau og dine ambitioner. Samarbejde og motivation hos hund og fører er i højsædet. Der vil være fokus på både hunde- og førerarbejde, hvor arbejdsglæden er nøgleordet. Det skal være sjovt at træne for både hund og fører.


LP 2-3 konkurrence


Målgruppe:

Førere, der vil deltage i prøver i DKK's lydighedsprogram i klasse 2 eller 3.


Forudsætninger:

Du er i klasse 2 eller på vej i klasse 3.


Indhold:

Vi tager udgangspunkt i Dansk Kennel Klubs (DKK) lydighedsprogram.

Holdet er for dig der gerne vil gå til lydighedsprøver i klasse 2 eller 3. Der tages udgangspunkt i den enkelte hunds niveau og dine ambitioner. Vi arbejder på glæde og præcision, samt forståelse for alle momenter.


Lydighed er en hundesport, hvor hund og fører udfører en række fastlagte øvelser. Det kan f.eks. være indkald hvor hunden lærer at komme, når der bliver kaldt. "Lineføring" hvor hunden lærer at gå pænt i line ved siden af føreren. "Apport" hvor hunden lærer at hente en bestemt genstand eller "næseprøve", hvor hunden skal finde en genstand med førerens fært på.


Lydighed er en sjov aktivitet, der øger samarbejdet med dig og din hund. Målet med lydighed er at få en glad, samarbejdsvillig og opmærksom hund.


I Dansk Kennel Klub's lydighedsprogram kan du gå til prøve i 5 klasser. Klasse 1 er den letteste derefter følger klasse 2, 3, championklassen og eliteklassen.

I hver klasse er der et bestemt pointtal, din hund skal opnå for at kunne rykke op i en højere klasse. Dommeren giver point efter en skala fra 1-10. Hvis du er rykket op i klasse 3, og har bestået denne klasse 3 gange under 2 forskellige dommere, bliver din hund Dansk Lydighedschampion. Der er også en række konkurrencer f.eks. Danmarksmesterskabet, Årets hund samt mesterskaber i DKKs kredse.


Hvert år sender DKK et lydighedslandshold af sted til VM eller EM og til de Nordiske Mesterskaber. Her møder lydighedslandsholdet dygtige hunde fra hele verden.